onsdag den 26. maj 2010

Pinse / Pentecôte

Det var ikke frk Selvdisiplin der paent og dannet bankede paa saa jeg kunne faa Elas kjole faerdig til hendes foedselsdag, men snarere frk Daarlig Samvittighed der kom brasende ind soendag eftermiddag efter at det stakkels pigebarn havde faaet kjolen serveret i samlesaet. Hun var lykkelig helt indtil hun fik den paa og den lammende kommentar loed " Mor, den kradser". Naa,  honey, saa bliver der da ingen topstykke i tynd uld til dig. Maaske i bomuld, men hvor kan man finde bomuld der er saa tyndt??? Er der nogen af jer der har proevet???? Angaaende topstykket har I ret. Naar der kun er A-stykket tilbage bliver det TV-strik.

Ce n'était pas Mlle Autodiscipline qui  arrivait doucement   pour me permettre de terminer la robe de ma petite pour son anniversaire, mais plutôt Mlle Mauvaise Conscience qui enfoncait la porte dimanche en grand fracas une fois que la petite l'avait reçue (la robe) en pièces détachées. Elle était très contente jusqu'à l'essyage où la phrase "qui tue" est tombée "Maman, elle gratte". Eh bien ma chérie, il n'y auras pas de topstykke pour toi en laine fine. Peut-être en coton si j'arrive à en trouvé assez fin. Men hun var da tilfreds med sin foedselsdag den lille ( hehe, det maa jeg ikke kalde hende mere. Naar man nu er blevet 8 aar.......). Loerdag havde vi nemlig invasion af klassekammarater. Antallet af gaester var blevet forhandlet laenge, for jeg saetter graenser paa. Vi bor trods alt i lejlighed selvom vi baade har gardhave og stor altan. Resultatet blev 11 hvor kun de 8 kunne, men det gav leben nok i det lille hjem. De var inviteret til kl 15, og de sidste gik 23.45, saa jeg tror nok det har vaeret vellykket. Dvs at foraeldrene blev til aperitif som udviklede sig til at improviseret pizza-party. Og saa maa man sige at vi var saa heldige med vejret. Vinteren forlod os til fordel for 5 dages sommer, saa vi havde 30 grader og straalende sol. Laekkert. (Hvilket land mon mor'en er fra??????)

Mais elle etait bien contente de sa journée ma petite (hehe je n'ai plus le droit de l'appeller ainsi car quand on a 8 ans......) Samedi on avait l'invasion de ses copains de classe. Elle avait longuement négocié le nombre que je m'eforcais d'estreindre, car malgré la cour et la terasse, on habite quand même en appartement. Elle a fini par inviter 8 et ça a suffit pour transformer l'appart en fourmilière. Ils sont arrivé à 15 heures et les dernier sont partis à 23h45. Les parents sont restés pour l'apero qui s'est transformé en pizza-party improvisé. Je crois bien que tout le monde était contents, en tout cas j'ai trouvé ça syper sympa. Et on peut dire que le temps était avec nous. L'hiver nous a quitté pour 5 jour d'été avec 30° C et soleil.

Resten af pinsen blev der daset og bare nydt det gode vejr.  Vi tog til soen og pick-nickede, pigerne endte nede i vandet og jeg endte op med solskoldede skuldre. Jeg laerer det aldrig AV.

Le reste de la pentecôte on a bien profité du beau temps au lac. Les filles ont fini dans l'eau et moi avec un coup de soleil. J'apprendrai jamais aiiiiiii.


En lille forklaring paa de franske konfirmationer. Jojo, der er godt nok tre. Den foerste er ved 9-10 aars alderen hvor de maa gaa til alters for foerste gang og faar nadveren, anden gang er ved 12 aars alderen hvor de tager paa "retraite" 5 dage med praesten. ( de tager hen til et kloster i 5 dage for at "spekulere" over et religioest tema) og den sidste er ved 14-15 aars alderen. Det bliver en del festivitas, saa skal man sige stakkels unger eller stakkels foraeldre??????
/
Petite explication des trois communions en France. Pas besoin de le traduire, vous le connaissez déjà.

Kjole/Robe
Model  Phildar n° 030-T9-466
Pinde / Aiguilles 3.5
Garn / Laine Phil Bambou Laine 70% viscose de bambou 30% old/ laine
Vaegt / poid 450 g

11 kommentarer:

 1. Synd at kjolen kradser, den er rigtig sød og klæder den unge dame godt.
  Schachenmayr Catania Fine har en strikkefasthed på 28m, 36r p 2-3, fåes bl.a. hos Figosmor.dk

  SvarSlet
 2. Hvor er det synd med så stort et arbejde hvis ikke hun bryder sig om at have den på....kunne hun ikke have en lille tynd kjole under????

  Hvad med strikke den i alpaca eller silke.

  Ser ud som om det har været en rigtig god pinse og at I også fik det gode vejr.
  Mine skuldre fik også lige til den gode side jeg lærer det heller aldrig :(

  Tusind tak for din søde kommentar på min blog
  det er altid en fornøjelse når du kigger forbi :)

  SvarSlet
 3. Tusind tak for endnu et skønt indlæg.
  Jeg vil foreslå den nye uld/bomuld fra Geilsk.
  Den passer til strikkefastheden som den tynde uld.
  Ak ja, de røde skuldre kender vi godt her... Det plejer at være de rød/hvide farver, der skriver postkort på dag 3 på ferien :)
  Kram Louise

  SvarSlet
 4. Hun skal da bare ha´ en kjole i ren silke - det fåes så tyndt som uldtråden, hvis mor ellers kan holde ud at strikke i det ;-) Ellers en fantastisk sød kjole, der klæder hende så godt - frk. dårlig samvittighed, hun er hård - hende standser jeg altid i døren - du må sørge for at smide hende ud igen med det samme ;-)
  Børnefødselsdag er vel altid lidt af en prøvelse for de arme forældre - jeg husker med gru et par stykker - så 8 stks. er mere end rigeligt ;-)
  Ser ud til I har haft en pragtfuld pinse :-)

  SvarSlet
 5. Bravo pour cette jolie robe,
  bon anniversaire à ta "grande" avec un peu de retard,
  bizzz
  Cécile

  SvarSlet
 6. Øv for et stort arbejde hvis det ikke kommer i brug. En lille underkjole indenunder ? Kjolen er utrolig flot - også selvom den er lavet færdig i skyggen af dårlig samvittighed ;-)
  Jeg hører til dem der elskede at have børnefødslesdage - masser af mad, sjove lege, forældre der faldt ned over et glas vin ved afhentning - jo jo det var tider.

  SvarSlet
 7. Hvor er det synd, at din datter synes at kjolen kradser. Den er ellers så fin!Hvad hvis der kommer en tynd bomulds T-shirt indenunder - går det så ikke?
  Tak for din forklaring på de franske konfirmationer! Vi overværede jo to "communioner" på Sicilien og spekulerede en del over, hvordan det hang sammen:-)

  SvarSlet
 8. Tak allesammen. Jeg skal love jer for at hun faar den paa med langaermet t-shirt og stroempebukser. ( haaber hun saa stadig kan passe den til vinter hehe).
  Sigrid, du er hermed ansat til fremtidige boernefoedselsdage hihi.

  SvarSlet
 9. Hej Lin, kjolen er fin og klæder hende rigtig godt, men hvad nytter det, når den kradser ;-)
  Har du prøvet det her http://www.geilsk.dk/index.php?id=15&tx_commerce_pi1[showUid]=69&tx_commerce_pi1[catUid]=8&cHash=3fb7a2bc2b
  Det er dejlig blødt og kan ifølge Bente Geil fint erstatte hendes tynde uld. Jeg sender gerne et par meter af mit, så du/hun kan prøve at røre ved det.

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare en sød kjole, og god ide med bluse under til vinter. Nu har du fået en del ideer til bomuldsgarn, men den geilske du købte til Spidskompetence, synes jeg ikke kradser, ellers er der også Isager's bomuld, den er også meget tynd.

  SvarSlet
 11. Ellers en sød kjole :) En skam hun ikk e kan lide den.
  Wow så skal der da holdes nogen fester på den konto?! :)

  SvarSlet