onsdag den 9. februar 2011

Hej igen

Long time no indlaeg, men nu skal det vaere. Bente skrev saa ganske rigtigt til mig at man faktiskt bruger mere tid paa at laese  alle de fantastiske indlaeg end paa at strikke eller selv skrive, og det har hun da saa sandelig ret i.  Meeeen der er ikke blevet meget blogland for mig i januar maaned som I nok har lagt maerke til.
Jeg er dog endelig blevet faerdig med det sidste 2010 strik ( som altid haabloest bagud, saa motto'et " bedre sent end aldrig" er ved at faa fast fode i min tilvaerlese hrmmm). Det blev til denne Kirsebaer fra AD som faktiskt er en boernemodel, men til kaempeboernehoveder, saa det passer mig fint. Garnet er noget uld fra Sandnes som jeg har haft liggende i x- tid, saa lageret er da skrumpet med et par gram hehe.

"Slaa om" fra Else Schjellerup ( Design Club) havde jeg haft liggende i saa lang tid at jeg maatte pille ryggen op igen for jeg kunne ikke huske hvor langt jeg var kommet. Det maa jeg saa proeve at tage ved laere, og saa lade vaere med det en anden gang. Den blev strikke af resterne (jo jo) fra min" hvirvelstroem" (AD) i mit favoritgarn "duett" fra Sandnes.

Hov hvad sker der???? Jeg havde jo vendt billedet om. Naa, ked af det, men I maa altsaa  laegge hovedet lidt paa skraa. Jeg syede en lille knap i  hoejre forstykke (ja hvad kan man kalde det  "bindestykke???) og i venstre side, saa den kan knappes og saa lukkes i den anden side med en sjalsnaal hvis humoeret er til det, ellers synes jeg den er rigtig soed ved bare at binde den. Haaber den bliver et hit, for den var soerme skaeg at strikke.  Det var jo ogsaa den der gjorde at jeg satte mig for at lave maskemarkoerer, som jeg aldrig havde proevet at bruge foer og som jeg ikke har set hernede ( jaaaaa, man laerer meget paa nettet hihi). Det blev jo til dem her som I maaske kan huske og som Jane saa soedt spurgte om jeg havde taenkt mig at saette i produktion.
 Den duttede ikke, for traaden jeg havde valgt var aaaalllttt for boejelig og klistrede sig bogstaveligt talt til strikkepinden, saa jeg maatte paa den igen. Denne gang er traaden lidt tykkere, men den holder formen. De skal dog lige tjekkes paa pindene foerst inden jeg blaerer mig alt for meget haha.Naa, men jeg hopper lige tilbage til 2010 strik.   En veninde havde fejlkoebt en pragtfuld frakke pr postordre (som er en yndet handlemaade hernede hvor vi faktiskt er ret langt fra de store byer) og gad ikke sende den tilbage. Spoergsmaalet kom saa meget soedt om vi ikke kunne bytte?????Jo, det kunne vi da godt, men hvad ville hun saa have tilgengaeld??????  Saa staar jeg der og tilbyder hende "guld og groenne skove", og saa er alt det hun be'r om et par hjemmestrikkede stroemper. Jeg var ved at falde baglaengs!  Stroemper skal hun faa. Det er dog foreloebigt kun blevet til et par (fy Lin).
 Hun ville gerne have dem lange, saa jeg fandt en model hos Drops (nr 112-5)  og noget laekkert stroempegarn hos Katia Olé socks new duetto.  (Hvordan kan det vaere at man aldrig bliver traet af at koebe stroempegarn?????) og det blev saa til disse. (Lamsebenet er mit hrmmmmm)Og det billede havde jeg ogsaa vendt om. Der gaar koks i den i aften.

Nu venter jeg saa paa tilbagemelding om de holder paa benet eller glider ned, for i saatilfaelde maa der strikkes en elastik med i. Et af mine nytaarsfortsaet var at jeg skulle strikke mindst et par stroemper om maaneden. Flot Lin! Januar jodlede derudaf UDEN stroempestrikning. Godt jeg ikke lovede mig selv noget mere ambitioest, for med den rygrad........(hrmm). Det andet har jeg godt nok overholdt, og det var at faa mindst een person til at le om dagen.


Udover det har jeg meldt mig til Christuntes 1000 huer til Cuba. En kaer lille afveksling i strikkeriet at svogers slip-over. Foreloebigt er det kun blevet til to, men der skal nok komme nogle flere. Jeg er overbevist om at vi naar langt over de 1000. Hver eneste blogrejse jeg tager, byder mig paa billedet at Christuntes projekt  og jeg synes det er saa fantastiskt saa mange der har meldt sig. 
Babystrikkeriet gav lidt inspiration til disse to par. Der er saa mange der venter sig, saa de skal nok faa " ben at gaa paa" haha.

Og saa har vi bagt "Musse-broed"(knaekbroed) ( Ja Eva, det hedder de altsaa her hos os). Og saa kan I jo gaette to gange hvem jeg har opskriften fra hihi. Samtidigt gav Eva mig det geniale tips om at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir. Fedt tips der bare virker saa godt.
I burde proeve, de smager saa godt. Tusinde tak Eva.  Og har I lyst til at faa taenderne til at loebe saadan rigtigt i vand, burde I tage jer en tur inden om newyorkerbyheart. En farlig blog for laekkersultne (suk).

Svogers slip-over skrider langsomt frem selvom jeg strikker paa den HVER dag og har gjort det nu i 3 1/2 uge. Det projekt er som at traede vande: Man kommer ingen vegne.  Jo, det skrider frem, men.......Jeg har indtryk af at strikke med sytraad. Kradsende sytraad, saa  Istex garnet kommer desvaerre nok ikke til at hoere blandt mine favoritter (suk)( Taenk at man kan sige saadan noget om garn. Det er jo ligefrem bespottelse!)
Naa, men efter denne lange smoere vil jeg lige slutte af med at sende en saerlig kaerlig hilsen til Irene, et super sejt livsstykke og en dejlig inspirerende pige som allerede har vaeret igennem saa meget og som nu skal til det igen. Try to keep on smiling Irene.
God aften til jer alle og paa snarlig genblog.

22 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt at høre fra dig igen. Og hvor du producerer. Flotte strømper du har strikket.
  Angående dine tanker om blogland, så har du så evigt ret. Det er et slaraffenland af gode idéer, sjove idéer - todo listen bliver forlænget med flere alen hver aften, - og hvor jeg elsker det.

  SvarSlet
 2. Tak skal du ellers have, jeg bliver jo helt forpustet - godt at se dig her igen. og som sædvanlig med mange dejlige projekter

  SvarSlet
 3. Så mye flott du har laget siden sist:) Flott vest:)

  SvarSlet
 4. Det var sandelig da dejligt at høre nyt fra dig. Og sikke meget du har fået produceret.

  Jeg kan godt lide navnet på knækbrødet :) Det er dejligt, når nogen kan bruge de tip, man har.

  God torsdag til dig.

  SvarSlet
 5. Tak søde Lin! Sikke en masse ting du har fået lavet, men de er da helt specielt nuttede de små grønne babyfutter med silkefor:-)

  SvarSlet
 6. Dejligt at høre fra dig igen ♥
  Du har gang i mange ting og hvor er det nogle dejlig sager du har fået strikket.

  SvarSlet
 7. Hvor er det sjovt, du siger at jeg er effektiv og når der så kommer nyt indlæg på din blog, så har du haft produktionen på højtryk!! :-))
  Men sikke nogle fede projekter du har haft gang i! Jeg er ret vild med huen!!

  I øvrigt tak for din kommentar mht mit blognavn...... Jeg tror du har ret. Måske jeg bare skal beholde navnet....

  SvarSlet
 8. Søde LIN der var på høje tid at høre fra dig igen..... har tænkt meget på dig ...men med alt det du har produceret er du vel entenlig lovlig undskyldt ;)))

  SÅ mange lækre ting der er hoppet af pindene, hvilken opskrift strikker du svorger´s slipover efter ???
  Jeg venter spændt på nyt mht. maskemarkøer, er helt fortabt i de første du lavede (billede 1) så dem håber jeg virkelig du sætter i produktion !!!
  Mht. baby beklædning har jeg også været lidt i gang du har nemlig ret der er så mange der venter sig :))
  kh Jane

  SvarSlet
 9. Heisann
  her har du jammen rukket å gjøre mye siden sist!
  Ang HAKKING så er det et annet ord for Tunisisk hekling. Det er en mellomting mellom strikking og hekling, faktisk. Det danner et fint mønster, og blir litt fastere enn strikkingen.

  SvarSlet
 10. Jeg synes også, det er rigtig dejligt at høre fra dig igen.
  Pyha - nu bliver jeg helt forpustet af alt det du viser :)
  Fint, fint strik. Den ser dejlig ud, den slå-om-ting.
  Og flotte maskemarkører :) De er uundværlige, når man først har dem.
  Frakken ser dejlig varm ud - du må glæde hende flere gange med strømper i stedet for "kun" 1 - det er da positivt.
  Også rigtig dejlig babystrik og -sko.
  Her elsker vi også hjemmebagt knækbrød. Det er garanteret næsten samme opskrift, men her hedder det "Strikkeklubbens hemmelige opskrift på knækbrød"
  På gen-blog <3

  SvarSlet
 11. Det kan godt være et du lige har holdt en blogpause (jeg synes nu du "har været der - er aldirg rigtig glad for dine dejlige kommentarer), men sandelig som du har produceret. Både smart hue, vest, og maskemarkører. Det var da et super bytte med en frakke for hjemmestrikkede strømper. Kan godt forstå, at du slog til.
  Håber strømperne passer og ikke sidder "i ål", de ser rigtig lækre ud.

  SvarSlet
 12. Der skulle stå "ALTID" rigtig gald for dine dejlige kommentarer....

  SvarSlet
 13. hmmm - GLAD.... Bogstaver falder forkert i dag.

  SvarSlet
 14. Vi kan slet, slet ikke undvære dig - bare se på Gitte, der skriver hele 3 kommentarer ;-)

  Det kan da godt være, det går langsomt med den slipover, men så har du da fået lavet så mange andre skønne ting - jeg er jo specielt vild med den Else Schjellerup vest, men som Irene siger, de små futter er altså også helt bedårende :-) Ikke at forglemme den fine hue til din kønne datter :-)
  Så synes jeg nok, du har begået et rent kup - at bytte en strømpe (nå, så to da ;-)) for en frakke - hold da op :-)
  Godt du er tilbage igen :-)

  SvarSlet
 15. Dejligt at høre fra dig, men du er der nu hele tiden , med kommentar, det er dejligt. Sikke mange ting du har fået lavet, er vild med de små sko og sokkerne er super fine ♥

  SvarSlet
 16. sikke en produktion :-) jeg er isaer vild med stroemperne ! dem maa jeg have kigget naermere paa
  kh
  Angelika

  SvarSlet
 17. Skønt at høre fra dig igen. Du har sandelig ikke ligget på den lade side, selvom du ikke har fået blogget. Strømperne er superflotte.

  Og tak for din fødelsdagshilsen :-)

  SvarSlet
 18. Que d'ouvrages
  mention spéciale pour les chaussettes : j'adore
  bizzz
  Cécile

  SvarSlet
 19. Hold da op, sikke nogle smukke ting du laver :-)
  Jeg er vild med den vest, sådan en ville jeg gerne lave.

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 20. PS jeg fik også ENDELIG meldt mig til som fast læser, men er kommet fra det hver gang. Jeg glæder mig til at følge dig :-)

  SvarSlet
 21. Hold op hvor har du været flittig :-) super sød hue og en dejlig slå-om top - godt at du fik den op af kurven og gjort færdig :-)

  SvarSlet
 22. Hold da op, så produktiv du har været.
  Meget fine maskemarkører du har lavet!
  Ja, i det hele taget, har du da fået lavet rigtig mange dejlige ting :-)

  SvarSlet