lørdag den 14. januar 2012

Rigtigt godt nytår. Del 1

Rigtigt godt nytår allesammen, med alle mine bedste ønsker  for det nye år.
Her i Frankrig har man hele januar måned til at ønske godt nytår i, og jeg må indrømme at det er en af de franske "tingester" som jeg groft benytter mig af hehe.

2011 sluttede meget mærkeligt for os, og det nye år er ikke begyndt alt for heldigt, men een ting ad gangen.

I december fik jeg pludselig den gode nyhed at en veninde og jeg var blevet accepteret til et halvprofessionelt julemarked. Vi var fyr og flamme, for de foretrækker ellers altid de momsregistrerede. Så der skulle lige pludselig fart på både strikkepinde og synåle. Jeg fik endelig taget mig sammen til at arbejde lidt på mit nytårsfortsæt 2011 om at strikke et par strømper om måneden, så der skulle jo indhentes en del.
Februarstrømperne er de pæneste jeg nogensinde har strikket, og også dem der har taget længst tid ( jeg begyndte på dem i juli hrmm). De blev strikket to på een gang med to rundpinde, og jøsses. Jeg tilbragte mere tid med at finde den rigtige rundpind og vikle garn ud end at strikke.Strømpepindene blev taget frem igen, og så gik det altså noget hurtigere.

Marts, april og maj.

Juni, snydestrømper i babystørrelse.JuliOg august, og så gad jeg ikke mere.På sysiden skulle der også ske lidt, så her kommer et lille udvalg.

Og vores stand kom til at se helt pæn ud. Stadepladsen var langt fra gratis, men de udlånte borde og stole, serverede kaffe osv osv. Helt igennem perfekt


Men,....... folk var totalt umotiverede, og ikke særdeles venlige, og kom med fjollede kommentarer som " Vi skal altså ikke have noget, der er jo krise i Frankrig" ( Okaaaaaay), eller " nææææææ, det skal jeg hjem og kopiere" ( tak for kaffe ) eller (og det her kom fra de ældre) " Kan De strikke strømper?????Det gjorde vi også under krigen" ( Jamen så tillykke med det) .    Men ,men. Vi havde en hyggelig dag os handlende imellem. Efter 5 1/2 time var der røget en lavendelpose, så det var jo lige til at grine af.  Lad os se det positive i det: Alt ligger klart i kælderen til næste år!

Julen, tja den gik som den plejer: Svigerfamilien did it again. De kommer altid op til os for at holde dansk jul, hvilket er drøn hyggeligt, men........Jeg vil vide hvem der kommer senest d 18, og d 24 efter kl 14 vil jeg være i fred. Det er hyggeligt nok at folk vil hjælpe, men med " hvor er det?, Hvad skal jeg nu??" så synes jeg det er nemmere hvis jeg gør det selv. Men, igen i år skulle det ikke gå sådan.
D 24 kl 10 ringede telefonen " vi bliver to mere". No problem, der er altid mad til to til, problemet er sengepladser når folk kommer op i årene og ikke bare kan nøjes med en madras på gulvet og vi havde allerede fundet plads til 8. Heldigvis bor vi i en gammel blok fra dengang de havde "stuepigekamre" oppe under kvisten, og vi har nogle søde naboer, så alle 10 fik sig en seng.
Første hold kom 14.15 til nybagte boller og kaffe, hold to til tea og småkager kl. 16.30 og hold tre 19.45 hvor vi allerede var startet.
Prikken over iét var dog svigermor. Det er en offentlig hemmelighed at hun og jeg har det mest fantastiske forhold, og det kom da også til udtryk når det blev pakketid. Hun ved jo godt at helten ikke er noget gavemenneske, så derfor sagde hun ( total humor) at hun syntes jeg også skulle have noget at pakke op, og så fik jeg


Jo I ser rigtigt. Det ER opvaskesvampe. Jeg kunne ikke dy mig, rejste mig op, gik over til hende, gav hende et kys på kinden og sagde " Tusinde tak svigermor, Deres generositet kender ingen grænser". Total humor hihi. Er allerede spændt på hvad hun kan finde på af fandenskab til næste år hihi.

Det bliver i kapitler det her.

If you want to know more, wait until the next episode of "Teatrold".  Rigtig god lørdag allesammen.

15 kommentarer:

 1. Hej Lin,
  jeg ønsker også dig et rigtigt godt nytår! Jeg synes godt om den franske tradition med at man ønsker godt nytår hele januar, håber at kan indføre det her også ;o) Skønt indlæg, sjovt at læse! Et par sokker om måneden, wow jeg får ikke engang strikket et par om året...
  Synd at I ikke fik solgt mere på markedet, men fint at I havde en dejlig dag og jeres fine!!! håndarbejder bliver jo ikke dårlige af at ligge i kælderen til næste gang.
  Ha´ det godt ☺
  kh
  Bente

  SvarSlet
 2. Altså - dig og julemarkeder - jeg har lige tjekket, det var stort set samme historie sidste år, altså 2010, bortset fra at denne gang VAR det et julemarked. Jeg synes også at kunne genkende mange af varerne fra 2010 (julesokker, trøjer osv???)
  Altså din svigermor, hun er da bare så fræk - jeg fatter ikke at du finder dig i det! Prikken over i-et er altså, at du siger De til hende!

  SvarSlet
 3. Rigtig godt Nytår til dig. Endnu en gang har jeg smilet stort, mens jeg har læst og dig og dine, I er da bestemt ikke kedelige :)
  Jeg er helt vild med dine mus og elge, franskmændene ved åbenbart ikke, hvad der er godt håndarbejde

  SvarSlet
 4. Tak for en skøn beretning. Jeg glæder mig allerede til kapitel 2.

  SvarSlet
 5. Sikke en masse fine ting du har lavet ! Tror ikke I er de eneste der har haft det sløjt til Julemarkeder... Folk har vist mest bare kigget...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. Herligt indlæg med masser af humor :-).

  Altså havde jeg besøgt din stand, havde jeg købt alle dine juleelge! For pokker hvor er de søde.
  Synes du har gjort det rigtig godt på strømpefronten. Jeg har lovet mig selv at strikke ét par i år. Har et mønster liggende på nogle super flotte nogle (mønsteret er på 7 sider....)
  Sikke da en masse i blev juleaften. Og skøn gave fra svigermor. Måske lidt toiletrens næste år vil matche.....

  SvarSlet
 7. Rigtig godt nytår til dig også.

  Kan jo ikke forstå, at folk ikke kunne finde på at købe dine lækre ting, for sjove og flotte er de!!!

  Spændt på at følge med i din føljeton.

  SvarSlet
 8. Du er nu ret cool at tage sådan en december på den måde. Glæder mig til at høre mere!

  SvarSlet
 9. Du er bare super ♥ Se lige alle de strømer du har fået strikket og julemarkedet godt gået. Det kan godt være det ikke er godt nok til det franske folk - so what!
  Din svigermor er vidst en historie for sig selv. Jeg håber virkelig at du kan tage hende med humor, som du skriver ♥♥

  SvarSlet
 10. Du godeste Lin - du har da vist brug for, at nogen ønsker dig godt nytår - rigtig, rigtig godt nytår og jeg ville også ha´købt den halve butik, hvis jeg havde været der, finanskrise eller ej :-)

  Super godt og humoristisk skrevet indlæg - jeg troede ikke mine egne øjne, da jeg så de svampe - det er da noget af en svigermor, du holder dig. Selvom jeg har ondt af dig, har jeg altså fået ondt i maven af at grine :-)

  Så endnu engang: Rigtig godt nytår og det inkluderer ønsket om, at du får en ordentlig gave af svigermor til næste år :-)

  SvarSlet
 11. Og så mye fint som du hadde laget:)

  SvarSlet
 12. Se det var da dejligt at man kan ønske hinanden godt nytår!!! Så kan jeg måske også nå at finde nogen nytårsfortsætter og starte et 365 projekt!? Lidt surt med julemarkedet og folks reaktion. Ikke ligefrem julehumør men som du siger er de flotte ting parate til næste år! Hold da op 10 overnattende gæster til jul. Og hvor er jeg misundelig på din flotte gave hi hi. Var det for sjov eller har dig og svigermor virkelig et dårligt forhold? Mit forhold til svigermor er blevet meget bedre med årene. Tror vi begge har lært noget og hun forsøger på hendes måde hi hi. KNUS

  SvarSlet
 13. Jamen sødeste Lin, sikke da en jul! Jeg ville have købt en ordentlig stak rensdyr hvis jeg havde været der. Med hensyn til svigermekanikken kommer jeg i tanker om at en nu tidligere kollega og jeg engang startede Svigerdøtrenes Befrielsesfront. Måske værd at tage op igen?
  Knus,
  Lise

  SvarSlet
 14. Pour ta belle-mère, tu as bien fait de passer l'éponge...!)

  SvarSlet
 15. Tænk så sparede du da lige et par kroner! Måske hun kan få dem tilbage igen til jul. Det er da sjovt med en lille pakkeleg ;)

  SvarSlet