lørdag den 2. november 2013

Sommerferiestrik.

Skriver hun meget fraekt efter efteraarsferien, mens juleferien truer lige om hjoernet. Og saa er der nogle der synes at tiden staar stille.........
Jeg har ioevrigt efteraarsferiestrik der liiiige er ved at hoppe af pindene, men een ting ad gangen, og saa er der ogsaa Drops 108-9 der ligger som samlesaet i monteringskassen, som om dét undrede nogen.

I dag fik jeg endelig 5 min af en travel teenagers tid efter ridningen ( deraf outfittet)  med lovning om ikke at vise ansigtet for taet paa for vi er i perioden " ih mor jeg har bumser". At fotografen ikke er saa pro at loeftet kan holdes maa saa betragtes som en uoprettelig fejl!

(Pause. min 1 g'er skulle lige have lidt hjaelp til en introduktion af en sammenligning af det Athenske demokratie i aar 500 foer kristus og det franske i aar 2013. Det er altsaa noget der kan give mig sved paa panden. Puha)

Og saa til noget strik.

Min anden Salt og Peber var " bilstrik" op gennem Tyskland. Jeg strikkede den i det fantastiske uld/bomuld jeg koebte af Jane for snart to aar siden.


Hos Camijo  var jeg faldet pladask for Lene Holme Samsoes  "Ella". Den blev bare et must. Med en datter der hedder Ela ( godt nok kun et l) kunne det ikke vaere anderledes hehe.  Jeg fulgte hendes garnvalg Casual fra Lana Grossa (som min lokale garnpusher " Betty Garn" heldigvis foerer) og ogsaa raadet om at strikke den 5 cm laengere. Tak for det Camijo. Koebte 7 noegler for at vaere paa den sikre side ( jeg har jo lidt langt hjem)  og der blev sandelig ogsaa til en hue med kvast.
Den skal strikkes igen, men naeste gang i tyrkis.

Lana Grossa har nogle laekre kvaliteter hvor den ene bare er bloedere end den anden. Valget var svaert, men jeg faldt for denne "Filati" opskrift med tilhoerende garn. "Filati strik" udgave 3 model 42 Lana Grossa-kvalitet " Alta Moda Fine" baby-alpaka og den er et HIT. Foreloebigt er lukketoejet en sjalsnaal for jeg kan ikke rigtigt bestemme mig om der skal knapper i eller ej.

Aermerne blev lidt laengere end beregnet, for det er jo tv-strik og filmen var rigtig god saa jeg glemte at stoppe.

Derhjemme fik jeg fat i et opskrifthaefte med " Rheuma Thermal Wolle" og faldt pladask for en lille bluse. Garnet tja, det var ikke saadan at faa fat i. Jeg fandt det i en tysk webshop  " Wool and More" hvor de havde lidt i raahvid og blaa, men den webshop kan I gaa langt udenom. Beloebet blev indkasseret dagen efter ( hvad ellers) og saa tog det mig en maaned, tre mails og en trussel for at faa garnet tilsendt. Det er godt nok laekkert, ultratyndt og meget bloedt, men alligevel!Samtidigt roeg der to rundpinde 2 1/2 fra knitpro i " klikket" for nu proever jeg " tungen lige i munden" at strikke stroemper toe up. Det er lige noget man skal vaenne sig til.

Fra symaskinen er det ikke blevet til det helt store. Et par hagesmaekke til en kollega
 og nogle grydelapper som skal bruges til vaertindegaver ( fundet hos denne New Zealandske dame )


Jeg skulle kun lave een, men saa gik der lige pludselig sport i det hihi.

Det var alt for denne gang. Kan I have en god loerdag aften.

15 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor har du lavet mange lækre ting; og det er skønt at se det hele vist på din smukke datter.
  Det er da for meget, at du er nødt til at komme med trusler for at få dit garn leveret, sådan en webshop burde ikke have lov at eksistere
  Rigtig god weekend

  SvarSlet
 2. Du har virkelig haft gang i pindene ! Den grå sag er liiige i øjet - kan du vise et billede af bladet ?
  Grydelapperne er perfekte ! Dem kunne jeg godt finde på at sy et par eller ti af :-)

  kh
  Angelika

  SvarSlet
 3. Sikke nogen fantastisk flotte ting du har lavet......jeg er helt vild med din Salt og Peber....love love love :-)

  SvarSlet
 4. Som du da har været flittig. Lækre ting, du har fået lavet.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Nåede du alt det bare i sommerferien? Det er virkelig lækre ting! Perfekte til efterår.
  Smuk datter du har som model. Uanset, hvad hun siger

  SvarSlet
 7. Du har da været særdeles produktiv må jeg sige. Det er virkelig smukke sager du har fået fra hånden. Din datter klarer opgaven som model til UG. Jeg har også strikket mine første sokker fra tåen og op og det er bestemt ikke sidste gang jeg gør det. Så går det hurtigt og de bliver ens:-) Lene Randorff har nogle fine videoer på Youtube som jeg har kigget på, udover bogen.

  SvarSlet
 8. Hva gjør vel det at julen snart titter om hjørnet......du har jo strikket og vært produktiv i hele sommer. Salt og pepper har jeg også strikket, men den ble altfor stor.....og ble gitt til min mor, som kjole, som hun har brukt veldig mye....heldigvis.
  Så flotte begge to, de store jakke-gensere du har strikket. Og din datter er så nydelig. Hun er jo også en hestejente

  SvarSlet
 9. Skal da lige love for du har haft gang i både pinde og symaskine Lin, skønne skønne sager der er fremstillet......synes "Filati modellen " er vidunderlig og kan rigtig godt lide ideen med sjalnålen .....er ærmerne for lange.....synes de er lige tilpas og rart når man lige kan trække dem ned over de forfrosne fingere der nok skal opstå når vi kommer længere hen på året.
  Ela er en super model også i ridetøj ;-)
  Sender de bedste hilsner til det Franske.

  SvarSlet
 10. Hej Lin
  Sidder her med åben mund .... Wauw alt det du har nået siden sidst ...
  Og meget smukke ting og datter :) ... Den grå strik ... Uh... Den kunne godt komme på to do listen
  Knus

  SvarSlet
 11. Hold da helt op alt det du har nået at lave, flotte ponchoer og fin bluse, og så alle de ting du har syet også, bliver da helt forpustet her.

  SvarSlet
 12. Sikke meget du har fået fra hånden, det ser super lækkert ud det hele, og god juleferie hæ hæ

  SvarSlet
 13. Sikken travlt, du har haft :-) Så fine ting du har fået lavet :-)

  SvarSlet
 14. Tiden har da vist ikke stået stille der hvor du er, for sikke meget du har fået lavet. Hvor ser det godt ud <3

  SvarSlet
 15. For pokker da, Lin, så hører man ikke fra dig i et stykke tid og så vips, har du lige strikket en 3-4 ting eller noget i den stil ;-) Super flot Salt og Peber, skønne farver (lige mig ;-)), men også en rigtig sej Ella poncho :-) Filati hæfterne er lækre og der er tit virkeligt seje opskrifter i og Lana Grossa garnerne er et eldorado af flotte farver og lækre kvaliteter, så jeg kan godt forstå, du havde svært ved at vælge :-)
  Grydelapperne, som du så lige har syet 5 sæt af ;-) er ret godt fundet på - super værtindegave :-)
  Tak for advarslen, lyder som en fæl webshop!

  SvarSlet