søndag den 7. juni 2015

Hardanger Celtic og andet godtfolk

Skidt kommer og gaar, og det goer betaendelsen i min skulder ogsaa. Jeg proever saa ihaerdigt at efterleve Gittes kloge ord  om "kvalitets-strik"  istedet for "kvantitets-strik". Om at hygge sig med et par gode pinde og tage sig tid til at nyde arbejdet undervejs istedet for ( som jeg altid har gjort) spaendt vente paa endelig at kunne se det faerdige resultat og utaalmodigt laegge det til side for at laegge masker op til noget andet. Tak Gitte, du har laert mig noget.

Istedet har jeg smidt min overflod af utaalmodighed over stoffer.  

Ela har endnu ikke nydt godt af ( nej mor, det hedder lidt under) min interesse for patchwork, og da hun (oven i alt det andet) er bidt af et galt skateboard synes jeg da det ville vaere passende at.......


Jeg fandt moensteret i "Quiltmakers" maj/juni 2012


                          billede fundet paa google
Mit er dog kun kommet til dette stadie.
Rejseprojekt  naar jeg tager ned til morfar har indtil videre vaeret smaating saa som disse  kedelige sokker.(de er altsaa samme stoerrelse )
Det er ogsaa for daarligt jeg ikke er hoppet om bord i min fine farvefulde sokkebog, men...... En kedelig halsedisse af restegarn er det ogsaa blevet til, mens jeg ventede paa garn til
Denne her. Drops Baby Marino bestilt over nettet i Bordeaux, og mellem udsolgte varer og poststrejke tog det 17 dage for at blive leveret. Total Krise.
 En norsk kofte Boevertun, model valgt med kyndig hjaelp fra Sylvia, en ekspert paa omraadet. Tak Sylvia.   Foelgegarnet har jeg altid laert  at man skulle sno undervejs men det har altid resulteret i et virvar af traade og aergeligt humoer + en masse tidsspilde for at skulle vikle alt det der fra hinanden, men et lille kik paa en af Christel Seyfarth's mange videoer paa you-tube og... helt aerlig, den Fair Isle-teknik er da meget nemmere og det bliver meget paenere.En anden sjov lille haendelse resulterede i dette forsoeg med Hardanger-broderi. Det er en af pigerne (eller damerne) nede fra patchklubben der syntes det var alt for daarligt at jeg som halv nordmand ikke kunne brodere Hardanger. ( Franskmaendene har godt nok en sjov maade at udtale det paa (fnis))Dette er det foreloebige resultat. Jeg har ikke turdet klippe i det endnu. Jeg tror at bangebuksen hellere skal vente paa et kyndigt back-up.

Og naar vi nu er ved det at proeve noget nyt, skulle det her lige afproeves. Meget sjovt at lave, men jeg ved ikke endnu hvad det skal bruges til.
Naeste uge bliver " papir-uge" for mig. Jeg maa springe paa hovedet ned i det franske bureaukrati, for min opholdstilladelse er ved at loebe ud. Torsdag saetter Boenne og jeg naesen sydpaa ned til morfar til vores juni-visit. Juli-visitten bliver med Ela, men jeg haaber da saa sandelig jeg kan vise jer en faerdig Boevertun inden da.

I mellemtiden oensker jeg jer alle en dejlig bloguge med godt vejr.

11 kommentarer:

 1. hej Lin,
  jeg er meget spændt på den quilt . Sådan en kan man kun blive glad for.
  Hardangersyning har jeg også lavet i en periode og jeg kunne slet ikke vente med at klippe ;-))

  kh
  Angelika

  SvarSlet
 2. Du kaster dig da ud i de vildeste ting. Så spændende.

  Jeg håber, du får hul igennem til det franske bureaukrati......

  SvarSlet
 3. Du er da flittig på trods af skulderproblemer! Flot quilt! Glæder mig til at se når du har klippet - jeg ved ikke hvad Hardanger broderi er...

  SvarSlet
 4. Bon rétablissement pour ton épaule !
  Un bien beau projet que ton nouveau patchwork...
  Et bon courage pour tes papiers !
  Bises

  SvarSlet
 5. Du laver så mange spændende ting, Lin :)
  Genialt med det skateboard-patchwork ;)
  Rigtig god bedring med skulderen og held og lykke med papirugen - pyha, ark på fransk, det er noget, der giver sved på panden!

  SvarSlet
 6. Hold nu op, hvor du laver mange ting! Det der skateboard-patchwork er fantastisk. Det MÅ hun blive glad for.
  Arme stakkel med ny opholdstilladelse. Dit fædreland har åbne arme, hvis det er ;-D
  God bedring med skulderen!

  SvarSlet
 7. Opholdstilladelse - dét troede jeg da du havde, når du er gift med en franskmand! Men sådan er der jo så meget - held og lykke med det ;-) Mon det kommer til at hedde Ar´den´gét broderi, he, he? Flot er det da og de har jo ret - selvfølgelig skal du kunne det ;-) Hvad skal vi så finde på, du SKAL kunne som halv dansker? Bage leverpostej? ;-) måske Rødgrød med fløde? ;-) Smuk kofte, du har gang i - jeg håber virkelig, at der er bedring på vej til din skulder, din stakkel. Øv, hvor er det surt!

  SvarSlet
 8. God bedring med skulderen, det kan være hårdt med de strikkepinde, godt du har andre ting du kan kaste dig over. Måske synes du sokker og halsting er kedelig at strikke, men de er jo dejlig at have på. Har altid været imponeret af Hardangerbroderi, lige siden jeg besøgte Norge første gang, tænkte dengang at det måtte jeg lære, men har aldrig fået gjort noget ved det. ser mega flot ud det du har lavet.

  SvarSlet
 9. Håber da at din opholdstilladelse faldt på plads!?? Jeg vil tilslutte mig Lenes kommentar.

  Det er så frustrerende når strikkeapparatet ikke virker! Håber din skulder har det bedre. Så er vi 2 lidt i samme båd :-( Jeg har snakket med lægen og fået en henvisning til "genoptræning" af muskler. Hun siger at holde armen i ro ikke vil virker, men at det er et spørgsmål om at få en stærk arm, og det håber jeg så hjælper mig.

  God søndag

  SvarSlet
 10. Hold da op hvor er du aktiv - trods dårlig skulder.
  Min farmor lavede et utal af hardangerbroderier. Jeg synes det er hamrende flot, men tror ikke jeg har tålmodigheden til at sidde med nål og tråd.. Det kan selvfølgelig komme an på en prøve.
  Ønsker dig alt det bedste med både helbred og opholdstilladelse.
  Knus til dig.

  SvarSlet
 11. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

  SvarSlet