søndag den 10. april 2016

Hjem til Aarhus.

Hjem til Aarhus, kan I huske den???? Hittet i 87 sunget af  Ann-Mette Elten og som vi skraalede til studenterfesterne. ( Ja det var dengang.....herlig tid)  Den er kommet frem fra gemmerne igen for Boenne har besluttet sig at flytte til Aarhus efter studentereksamen.  Og det sjoveste er at den lykkeligste er nok farmand.Han er saa stolt. Det minder mig lidt om scenen i Harry Potter 1 ( lidt omskrevet) " Vi har faaet en Aarhusianer i familien, er det ikke fantastisk", og han mener det og haaber noget saa inderligt at hun vil blive saa glad for at vaere der at de foreloebige planer om jura-studier i Montpellier vil lave en "syd-nord"-vending og ende op i Aarhus. ( han er den mest danske franskmand jeg kender lol, han har endda Dannebrog syet paa alle sine shorts men kan stadigvaek ikke tale dansk (stor fejl))

 Hun skal saa foreloebigt tage et " jeg skal laere Danmark at kende"-ophold paa Egaa ungdomshoejskole og vi glaeder os enormt paa hendes vegne selvom puha, der kommer til at blive tomt herhjemme. Ja det er ikke saadan da naar "ungerne" vokser op. 

Udover det fik vi en anden stor overraskelse. I vinterferien belavede vi os paa at tage ned for at hilse paa morfar som vi plejer, og saa havde han gud-hjaelpe-mig bestilt flybilletter og ferielejlighed til os i Rom, for som han sagde " I skal ikke altid bare passe paa mig".  

Fem herlige dage i Rom i den skoenneste lejlighed midt i smoeroejet. Og sjovt var det at da udlejeren fandt ud af at jeg er dansk sagde han paa klingende Koebenhavnsk " min mor kommer fra Amager og jeg er foedt paa Rigseren". Verden er meget lille.Lejligheden paa Campo di Fiori


Piazza Navona


Der sidder vi Piazza MinervaDi Trevi godt nok uden Anita, men nyrestaureret.Selv Kaj og Boeje havde taget sig en tur til RomColoseum i hagl-vejr


Paa strikkefronten fik jeg den maerkeligste forespoergsel af en dansker som bor hernede. Om jeg ikke kunne strikke en vaske-strop ( ligesom de der hamp-handsker). Jo, det kunne jeg da godt. Hold da helt ferie hvor er saadan noget haardt for fingrene, og de endte da ogsaa op halvt hudloese, men Erik fik sine stropper og saa kan han bare skrubbe loes.Og saa er min poncho endelig blevet faerdig. Det er den jeg havde koebt garn til  derhjemme i sommer. Filcolana model nr 1 strikket i Lana Grossa Cool Wool Alpaca paa pinde 4. Lana Grossa som jo faktiskt er et italiensk garn. Jeg gik forbi en garnbutik i Rom og det var en meget syntetisk skuffelse. Det havde da bestemt ikke noget med Lana Grossa at goere, men jeg har nok bare vaeret uheldig.

I faar lige billede med min favorithat (jeg er hatte-tosset). Garnfarven er valgt saa den kunne passe til.


Og saa skal vi afsted ned til morfar igen. Boernenes "paaskeferie" starter fredag saa vi vender bilen sydpaa.

Fortsat rigtig god soendag og paa snarlig genblog.

8 kommentarer:

 1. OM jeg husker "Hjem til Aarhus"? Et vaskeægte hit!
  Og skulle din datter få brug for hjælp til noget, så må hun gerne henvende sig i 8210. Jeg håber, hun bliver glad her i Smilets By.
  Sikke en sød gestus fra Morfar, - jeg håber I nød jeres tur til skønne Rom. Det er dejlige billeder.

  SvarSlet
 2. Skønt at hun skal til Aarhus. Dem poncho den er godt nok flot, den er da gået over mit hovede har ikke set den før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Syntes ikke jeg kan se den på deres hjemmeside ?

   Slet
 3. Det var da ustyrligt mange nyheder!
  Hvor spændende med datteren! Sødt med hendes far, der har dannebrog på bukserne. I må nogle ture til Aarhus, lyder det som! (De har også de mest fantastiske garnbutikker.....) Hvor er det mærkeligt med den butik du fandt i Rom?`Lana Grossa plejer da at være et skønt mærke?
  Ponchoen er superfed! Passer genialt til hatten.

  SvarSlet
 4. Årh, hvor jeg nyder billederne fra Rom, som er min absolutte yndlingsby.
  Det bliver da vildt skønt for jeres datter at komme til Aarhus, det er en rigtig dejlig by - og sikke en opbakning, hun har hjemmefra, det er helt perfekt

  SvarSlet
 5. Du er da også bare verdens sejeste hattedame og lækker poncho :-) Jeg må lige huske at sige tak, fordi du har nærstuderet billedet af Lillefrø og mig - ingen andre siger hun ligner mig fysisk, så jeg bliver henrykt hver gang du nævner det :-) Hvor er det skønt med en studerende i Århus - det må jo også betyde mange besøg i DK, ikke? Jeg har også hørt at mange italienske garnbutikker er meget syntetiske - men de andre findes også. Lækkert med sådan et uventet ophold :-)

  SvarSlet
 6. Og ja - det er hårdt, når de små pus flytter hjemmefra, men der venter glæder forude og nye måder at være sammen på :-)

  SvarSlet
 7. Hvor ser du da lige godt ud i den poncho♥ Sikke en fantastisk overraskelse med ferie i Rom. Flotte flotte billeder. Wow så drager datteren mod Danmark. Må netop som du skriver være skønt og vemdogt på en gang. Hvor godt dansk kan hun? Her har vi yngste hjemme lidt over et år endnu pga. hæren men han snakker allerede om at drage ud. Jeg har en veninde hvis begge og eneste sønner bor i USA (4 timers flyvetur fra hinanden). Det er dyre og lange flyveture hun er på flere gange om året og så det store savn. Ja så klager jeg ikke når jeg kan købe en retur billet til Berlin for at besøge ældste til 200 euro ;-) Smart forresten med sådan et Lær Danamrk at kende kursus. Knus♥

  SvarSlet