søndag den 2. februar 2014

Glaedelig Kyndelmisse

I dag fejrer man Chandeleur her i Frankrig. Det er egentlig en  religioes fest hvor det kommende aars forbrug af alterlys bliver velsignet og hvor de fejrer at jomfru Maria blev " ren "igen saa hun igen kunne betraede et helligt sted. En kvinde var paa det tidspunkt uren i 40 dage efter foedslen af et drengebarn. Altsaa uren i den forstand at hun ikke maatte gaa i kirke. Alt det andet, dét var hun god nok til. (Og saet I jer endelig ned; naar det var en pige fik hun fred i 80( ligestilling er endnu engang ikke gaarsdagens problem)).
All denne " viden" blev bekraeftet da jeg laeste Ellens indlaeg i dag,  og saa laerte jeg sandelig noget mere ( og det er jo altid en god ting). Os hedenske vikinger fejrer ogsaa denne dag, men vi fejrer at halvdelen af vinteren er gaaet. Dén er jeg med paa! Saa det er derfra den der " Kyndelmisse slaar sin knude" kommer. 

Fejringen i de franske hjem staar paa en overproduktion af pandekager. Hvis man vil garantere sig evig rigdom skal pandekagerne vendes i luften med en haand mens man i den anden knuger en Louis d'Or ( en guldmoent). Dét goer vi ikke hos os og det er der 3 grunde til. 

1 Jeg har aldrig moedt én for hvem det har virket.
2 Jeg har ikke en Louis d'Or.
3 Jeg kan ikke vende pandekager i luften.

Sidste punkt kunne der nok laves om paa, men alle statistikker tegner paa at dette ikke bliver noedvendigt.

Naa, men jeg fik saa bagt boller og lavet alle de her pandekager som vi fik i stedet for frokost. (De soendagske spisevaner har en tendens til at blive anarkistiske hos os )


Og vi var lige blevet faerdige og diskuterede staerkt at droppe aftensmad, da min soede genbo bankede paa med en kaempe tallerken .......pandekager. HJAELP!!!!!!!!!

Jeg har allerede faaet spist for meget til at kunne strikke en pind, saa jeg maa vise jer noget patch istedet.
Min regnbue og " lektien" fra patchklubben er endelig blevet faerdigquiltede og monteret. Ikke min yndlings det der med montering, men det har I hoert foer ikk????

Jeg har ogsaa leget lidt med denne her. Saa i et blad ( for laenge siden) en taske hvor de havde syet en masse toejmaerker paa. Det maatte jeg proeve. Foreloebigt er der kun kommet mobil-lomme og noeglesnor i, og jeg kan ikke rigtigt bestemme mig om der skal flere lommer i + et lukketoej, eller om det bare skal vaere en aaben strikketaske.Sidste nyt fra strikkefronten af faerdigt arbejde er disse kedelige stroemper. Der findes saa mange herlige moenstre paa markedet og jeg bliver ved med de kedelige. Suk, dét maa der laves om paa.


Kan I have en rigtig god uge, og saa blogges vi ved.

3 kommentarer:

 1. Skønt indlæg. På det sidste billede ser det ud som om strømpen ligger i stegepanden...., men ved nærmere eftersyn kan jeg godt se, at det nok er en skammel ;)

  SvarSlet
 2. Dit regnbue projekt ser så flot ud, det gør de øvrige projekter også :-)
  Som Eva skriver så troede jeg også lige at strømpen lå i en stegepande :-)

  SvarSlet
 3. Åh Lin, jeg har savnet dine humoristiske indlæg, hvor er det dejligt at være tilbage :-) Og du er da godt nok kommet i gang på patch- og quiltefronten, sejt :-) Jeg har også været nødt til at læse "gamle" indlæg, man har vel abstinenser ;-) og er fuldstændig betaget af din Marius i alternative farver. Jøsses, hvor er den flot. Jeg skal i gang med en lille Marius til Lillefrø - også i alternative farver og nu kan jeg næsten ikke vente.
  Håber, du får fordøjet de pandekager inden sengetid, så du ikke får mareridt ;-)

  SvarSlet