søndag den 29. august 2010

Ferieindkoeb og strik/ Achats et tricot de vacances

Tusinde tak allesammen for jeres gode raad ang. musik. Vi kom hjem baade med Tvebaks soen Rasmus ( han hed aldrig andet da jeg var lille og vi droenede rundt i skolegaarden og sang " Disco-tango à la carte", han var hittet dengang), Medina , som jeg foerst forvekslede med angoraundertoejet Medima som vi solgte dengang jeg stod i Matas, og saa selvfoelgelig den u-undvaerlige Nikolaj som ogsaa er ved at faa et grundigt tag i Bønnes franske veninder.Toeserne er i den syvende himmel hihi.
Jeg blev bare lidt overrasket over hvor faa plader der er tilbage i pladeforretningerne. En venlig ekspeditrice forklarede mig meget overbaerende at folk downloadede og abonerede sig paa musiksider, saa hyldepladsen ikke var saa noedvendig mere.  Det synes jeg godt nok var lidt soergeligt, men men, man maa jo foelge med teknologien./

Merci à toutes celles qui m'avaient conseillé pour la musique des jeuns. On a rammené un peu de tout et les filles sont ravies. Il y a même un des chanteur qui a un succes fous chez les copines françaises de ma grande, donc le fait de rammener encore des disques de ce jeune....waw j'avais la côte hehe.
Je suis simplement un peu surprise des rayons de disques au Danemark. Une vendeuse m'a patiemment expliqué que tout le monde télécharge par abonnement  ce qui réduit drôlement le rayonnage.

Og jeg fik koebt garn, strikkeboegerne af Annette Danielsen, lidt stof ( kunne ikke staa for uglerne hihi) og saadan lidt af hvert (laes spegepoelse, paalaegschocolade, asier, makrel i tomat osv osv saa vi har til hele aaret)./

Et j'ai acheté de la laine, les livres de tricot de Annette Danielsen, un peu de tissus( les hibous m'ont fait craqué hihi) et d'autres bricoles et spécialités culinaires pour nous " faire tenir" jusqu'à l'année prochaine.Det blaa garn er ved at blive til denne her/ la laine bleu se transforme doucement en ceci


som er Annette Danielsens hvirvelstroem som jeg faldt pladask for hos vores  allesammens strikkeheks/
le model "remous" de Annette Danielsen que j'avais vu chez notre sorcière.

Strandstrikkeriet var der ogsaa gang i, og det blev til disse:
J'ai beaucoup tricoté sur la plage et c'est devenu ça:

 Ravelry linket faar jer frem til denne "Vesper" af Heidi Kirrmaier strikket i noget Bergère de Francegarn jeg havde liggende som hedder coton fifty. Bestemt et mega-hit. Lidt kedelig at strikke men sjov at sy sammen og saa dejlig at have paa./
 "Vesper" de Heidi Kirrmaier que vous trouverez sur le link Ravelry .La laine est le coton fifty de Bergère de France.  Un modèle que je vous recommande. Vraiment génial et très très agréable à porter.

Det blev ogsaa til et rundstykke fra Geilsk  i samme garn som ovenfor. Utrolig sjov at strikke og alt strikkes sammen saa der er ikke en eneste sammensyning. Herligt. Jeg strikkede den laengere end modellen, og den er stadigvaek ikke lang nok, saa den maa jeg lige spekulere lidt over./
Et puis il y a "rouleau" de Geilsk. TRès rigolo a tricoté, aucune couture à faire car tout est tricoté. Un régal. Mais je l'ai fait trop court.

Og saa havde jeg strikket den dejligste Rasmilla Fiona som voksen i den tyrkise farve I kan se savlesmaekken i, (diamond coton, 100% merceriseret bomuld fra hjertegarn) men billedet er blevet vaek, saa jeg maa lige faa taget et nyt. Savlesmaekken er Svends savlesmaek fra Irene som jeg synes var saa genial at jeg lige maatte....... Tak for en god opskrift Irene.
Samtidigt fik Ela's Bølle lidt nyt tyrkis tøj, men.... billede foelger./
Je vous ai déjà parlé de Rasmilla, Fiona pour adults???? J'en ai tricoté un dans la turqoise la plus parfaite ( voir la couleur sur le bavoir) mais la photo joue les invisibles et il faut que j'en reprenne une. Le bavoir est un modèle créé par Irene, et si ça vous plaît je me propose de le traduire.

Alt det dejlige garn ( bortset fra det groenne selvfoelgelig)  fik jeg koebt hos Betty Garn i Nykoebing Falster. Den butik er virkeligt et besoeg vaerd.
Kan I have en rigtig god uge allesammen og paa snarlig genblog./

Toute la laine acheté au Danemark viens de chez Betty Garn. Un magazin qui vaut le detour. Bonne semaine à vous tous et à très bientôt.

14 kommentarer:

 1. Tak skal du da ellers ha', du er flittig. Jeg synes nu, Rundstykket klæder dig rigtig godt.
  Hvirvelstrøm har jeg selv overvejet, hmm, godt vi ikke keder os

  SvarSlet
 2. Hold da lige op så flittig du har været.....jeg er helt vild med din Rundstykke, garnet kender jeg ikke men det ser fantastisk ud....og det samme gør du den klæder dig virkelig.

  Rart at høre I fik depoterne fyldt op så der kan nydes lidt danske delikatesser hvis hjemveen bliver for slem :))

  SvarSlet
 3. Sikke flittig du har været, og for nogle gode indkøb du har gjort. Dansk musik er et must, og det samme er makrel i tomat og pålægschokolade *nikker* så din handlekurv ligner nok meget min når jeg er i Dk :o)

  SvarSlet
 4. Hold da op du har fået strikket meget i din ferie:-) Rundstykket er simpelthen superflot og klæder dig helt fantastisk godt:-)

  SvarSlet
 5. Pleins de beaux achats,
  j'adore le pull sans couture!

  De beaux souvenirs de vacances aussi.

  Pour le crochet c'est assez facile en deux heures, j'avais pigé le truc, si tu veux commencer contacte moi sur mon blog, il faut juste un modèle (je préfère quand c'est expliqué comme un tricot et non un shéma pour débuter) puis une explication de chaque point, je t'enverrai par mail ce que j'ai.

  Bizzz
  Cécile

  SvarSlet
 6. Du har da godt nok gang i en masse :-) Rundstykket klaeder dig rigtig godt - maa vi ogsaa se Vesper med fyld ?

  Strikkeglade hilsner
  Angelika som skal til en fest i weekenden, hvor baade Sanne Salomonsen, Rasmus Seeback og Nick og Jay optraeder :-)

  SvarSlet
 7. Hvor er den flot dit rundstykke, nu er det da lige før jeg vil overveje den også. Og hvirvelstrøm er bare så smuk en model, har ikke haft tiden til den endnu, venter spændt på hendes nye bog, for der er sikkert også mange modeller man kunne lave.

  SvarSlet
 8. Jeg lægger lige linket til de hæklede elefanter her: http://www.cchobby.dk/ide/752-haeklet-elefant/

  SvarSlet
 9. Hvor er dit "rundstykke" bare blevet flot. Du har da været utrolig flittig med strikkepindene i din ferie. Jeg har købt garn til en vest fra Geil med samme runde mønster.

  Jeg kan godt forstå du faldt for "uglestoffet", det er super. Jeg synes der er ugler overalt, det må være moderne :))

  SvarSlet
 10. Tænk, at nogle kan ligne en million i et rundstykke ;-) Den er da blevet helt fantastisk og sidder lige i skabet :-)

  Dejlige garner og stoffer - jeg håber, du bliver ligeså glad for din Hvirvelstrøm som jeg er for min - det er en skøn trøje, og du har valgt en smuk farve :-)

  Er det ikke mærkeligt med makrel i tomat? Jeg er sikker på, at jeg aldrig ville spise det mere, hvis jeg fik at vide, hvordan det bliver fremstillet i industrien, men når jeg har været ude at rejse, er det ofte noget af det, jeg glæder mig til at komme hjem og få - ellers spiser jeg det ikke ret tit ;-)

  SvarSlet
 11. Sikke en masse lækre ting du har fået købt. Og dit rundstykke - det er faktisk første gang jeg synes den er pæn (har altid syntes at den så sådan lidt slasket ud - undskyld)! MEN - din er ikke bare pæn - den er super smart, og klæder dig godt!
  Vesper ser også rigtig fin ud.

  SvarSlet
 12. Hvor sidder Rundstykke perfekt på dig, den er godt nok lækker, jeg kan godt lide de kropsnære modeller, da fremhæver vores figur. Du er så smuk :-)

  SvarSlet