søndag den 11. marts 2012

Hjælp

 Jeg har brug for lidt hjælp af alle jer dygtige piger.
For 20 år siden var je på en patchworkmesse i Grasse og fandt denne her.

Jeg kan bare huske at den var noget så smart, og at jeg ikke kunne leve uden. Det sidste er nu gået meget godt, men..... jeg kan simpelthen ikke huske hvad den skal bruges til. Den hedder " Djævlens høtyv", det er alt jeg ved. Ved I hvad den bruges til???????

Et andet stort" hjælp" er:  Jeg har sat mig for at investere i en overlock. Men da jeg aldrig har haft sådan en før, aner jeg ikke hvad jeg skal kigge efter. Her i byen er der ingen symaskinebutik, kun reparatører. Jeg ville så benytte mig af krea-messen i Montpellier i sidste uge for at få løst mysteriet. Bernina havde også en stand der, men der var ingen hjælp at få. Jeg fik en edderflot brochure  stukket i hånden, som jeg kunne gå hjem og studere og det var alt.
 Den skal bare kunne sy til "husbehov"og så selvfølgelig jerseystof. Jeg har kig på en Pfaff Hobbylock 2 eller en Bernina Bernette 610.  Kender I dem?????På strikkefronten er det blevet til endnu et par sokker.
Det irriterer mig ikke mere at man ikke kan ramme farven, selv med to nøgler, så når det kun er til os selv, "spilder" jeg ikke mere op til et halv nøgle for at få  det til at  passe. Skal sokkerne ud af huset er det selvfølgeligt noget andet.

 På syfronten blev disse "stilrene" puder lige "banket sammen". Helten var ikke synlig glad for min lyserøde patchpude, men ville hellere have sort og hvidt. Så dette er det foreløbige kompromis hehe, indtil jeg finder en sort-hvid-patchløsning. Patch skal det være, og så kan helten pakke sin "dårlige smag" sammen :).
På kreamessen  kom jeg hjem med disse herligheder.

 Fra den japanske bog er jeg gået i gang med en tunika.  Jeg synes ellers jeg har målt godt nok, men den der størrelse medium ser lige pludselig meget lille ud.( Og det er jo ikke mig der er blevet større, den nægter jeg at tro på host host ).  Det bliver spændende at se når den "kommer ud af" symaskinen.Hovedsaglig ting og sager vi ikke kan få i vores lille by.  Der blev dog krise i mit lille hoved da jeg ville gå igang med at brodere en af ænderne. Hvor var det dog pludselig blevet småt. Jeg har ellers broderet en del i mit liv, men nu da jeg er blevet +40 ( læs ++40) må jeg åbenbart krybe til kors og have endnu en protese på, så jeg har nolet et par af heltens lupbriller, og  det er meget bedre. Stort suk!

Og nu til noget andet. Jeg var et smut inde hos metteb og fik mundvandet til at løbe ved synet af hendes ciabattaboller. Jeg lavede 2 brød af hendes hurtighævende opskrift og resultatet er ud over all forventning.
2 flotte og meget velsmagende hurtigt lavede brød. Kan varmt anbefales!
(Mit det ene blev godt nok lidt for solbrændt, så næste gang skal jeg holde lidt bedre øje hihi)


Så vil jeg ønske jer alle en god søndag aften og på snarlig genblog.

17 kommentarer:

 1. Min fantasi rækker desværre ikke til at jeg kan forestille mig hvad man skal bruge dimsen til, men dine indkøb ser lækre ud. kan du ikke ændre indtillingerne til at lysboksen forsvinder ? Så bliver billederne større og jeg (++50)slipper for at krybe i skærmen :-)

  SvarSlet
 2. Nøj, for nogle lækre ting! Jeg er især vild med de broderede badeænder. Symaskinerne og høtyven kan jeg desværre ikke hjælpe med.
  Lille tunika? Sig mig, er der ikke noget med at de der japanere ikke er så store?

  SvarSlet
 3. Du kan desværre ikke få hjælp fra mig. Min overlocker er en billig en fra Janome. Den kan ikke noget særligt.
  Men sikke da en masse, du har haft gang i.

  SvarSlet
 4. Den der høtyv er jeg ikke helt klar over hvordan man bruger....desværre

  Med hensyn til overlock ville jeg helt sikkert vælge en firetråds model det bliver pænest og holder bedre end en tretråds jeg ville også vælge modellen med mulighed for at slå undertransportoren til/fra så du kan lave skønne rullesømme .
  Jeg er rigtig godt tilfreds med min Huskylock fra Husqvarna.......men det er bare hvad jeg mener ;-)

  Lækre ting du har fået samlet på messen der er da til et par timers hygge.

  Mht. Den tunika har jeg både set og hørt at de japaner er endog meget små....
  Kh Jane

  SvarSlet
 5. Hej Lin.
  Jeg kan desværre heller ikke hjælpe mht. høtyven.
  Så lækre ting, du har købt!
  Min lokale symaskineforhandler siger, Bernina er flagskibet inden for overlock, ligesom Pfaff er det for symaskiner. Men jeg kender ikke forskellen på Bernina og Husqvarna/Huskylock.
  Dog er jeg enig med Jane - de ting hun fremhæver er helt rigtige :)

  SvarSlet
 6. Ang overlock. Helt klart Bernina alternativt Husquarna eller BabyLock. Jeg ville betale lidt mere og købe en Bernina 700D eller 800DL fremfor Bernetten. Bernette er Bernina's discountmærke lavet i Østen. Men afhænger selvfølgelig af behov og budget.

  Pfaff er gode til symaskiner, men deres overlockere er mere tvivlsomme. Bernina laver nu stadig bedre symaskiner end Pfaff (Alt for meget plastik) ;-)

  SvarSlet
 7. Heisann
  En slik "dings" har jeg ikke anelse på hva brukes til, siden jeg ikke så mye. Men den måler kanskje mm eller noe på lappene? Den er vel til Patchwoork, regner jeg med?
  Jeg har en Bernette..et eller annet, men jeg vet ikke om det er overlock på den. Jeg har maskinen til det lille jeg trenger å sy, og trenger heller ingen avanserte greier.
  Ellers ser dine hurtigbrød flotte ut. Hjemmebakst er aller best, nam nam
  Ha en fin ettermiddag

  SvarSlet
 8. Jeg kan slet ikke hjælpe dig med noget af det :0) men dejligt brød.

  SvarSlet
 9. Desværre, men jeg ville da gerne vide hvad høtyven skulle bruges til.
  Overlocker har jeg ikke forstand på, men jeg har en Bernina symaskine og den har kørt uden problemer i 16 år. De laver nogle gode maskiner!

  SvarSlet
 10. Flotte ting du har laget, og så mye fint du fant på messen.

  SvarSlet
 11. Ja jeg er jo ikke til håndarbejde men har alligevel prøvet at finde ud af hvad den der patchwork dims er til. Jeg er stædgig så det irriterer mig at jeg ikke kan finde svaret he he. Flotte puder og strømper og brødet ser bare lækkert ud!!!! KNUS

  SvarSlet
 12. Hej Lin
  uha den høtyv kender jeg ikke ...
  skønne sager du har indkøbt ...
  og lækkert brød uhm ...
  knus♥

  SvarSlet
 13. Hej Lin.
  Jeg kan desværre hverken hjælpe dig med høtyv eller overlocker, for jeg har ikke en pind forstand på maskinsøm :o( Men flotte puder du har syet, og så mange flotte indkøb :o)
  Held og lykke med indkøb af overlocker.

  SvarSlet
 14. Ja,jeg må desværre også melde pas på alle dine spørgsmål :((
  Men jeg kan da glæde mig på dine vegne - dejlige indkøb og overlocker i udsigt :))

  SvarSlet
 15. Kære Lin
  Jeg bliver altså altid så ovenud glad for dine rent ud sprudlende positive kommentarer, tak for dem - de er et lyspunkt :-) Og den smiley er KÆMPE STOR!

  Jeg er virkelig ked af, hverken at kunne hjælpe med det ene eller andet - dog kan jeg da sige, at jeg altid har sværget til Bernina og har en nærmest ubrugt overlocker stående et sted i skabet - nu har jeg også glemt, hvordan den skal trådes ;-)En del år syede jeg som en gal, men det bliver ikke rigtigt til noget mere.
  Jeg elsker din farveglade pink/rosa patch-pude og håber den finder en værdig plads - de sort/hvide er da også skønne, men måske en anelse "tantede" - du ved hende tante perfekt, der aldrig skejer ud med noget som helst ;-)

  Jeg må også lige kommentere nevøens hue - den er fuldstændig skøn, især med pompon ;-)

  Rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
 16. Jamen for pokker, Lin, var der overhovedet noget tilbage på den messe da du gik derfra? :-)
  Lækre ting du fik købt.
  Og også nogle dejlige ting du har fået lavet!

  P.S.Beklager, kan desværre ikke hjælpe med "høtyven"

  SvarSlet
 17. Ah la la ! La traduction en français de ton article m'a bien fait rire ! Pour broder tu utilises maintenant les jumelles de ton tendre et cher ! Pourquoi pas ? Bises !

  SvarSlet