søndag den 15. november 2015

French connection

Er endnu ikke afbrudt. Havde taenkt lidt paa at bruge overskriften " Og det blev efteraar" men nu er vi jo naesten paa vej ind i vinteren selvom det er 28° udenfor og naturen er gaaet helt amok.

Det har vaeret en meget travl sommer/efteraar. Forleden, til Halloween faktiskt, var det 1 aar siden min far blev enkemand, og vi regnede ud at jeg har vaeret dernede i 3 1/2 maaned fordelt paa 8 gange.  4000 km koert for morfar paa et aar, saa da han pev lidt om at han ikke saa os saa ofte, maatte der liiiiige slaaes i bordet.

Danmark. Ah dejlige Danmark, var fantastisk som altid.  Strik blev der ikke saa meget af, for haven var groet til, vi havde faaet husmaar og  gulvet i vaerkstedet  var sunket pga oversvoemmelse, saa vi kom i " arbejdslejr", som vores ene vejbo saa smukt kaldte det.

Vi var hjemme i august i aar, men naaede alligevel den sidste koncert med vores fantastiske " Burgermeisters". Det var saa godt, og "drengene" var geniale som altid.
Og der sad vi og rockede i regnvejr.  Ela var lidt pinligt beroert, men hun er kommet i den alder hvor far og mor er piiiinlige. ( jeg synes det er morsomt)
Vi naaede til Nysteds Middelalderfestival.  Ela var heeeelt opslugt, saa hun vil derned alle tre dage til naeste aar.Vejret artede sig, og saa angreb vi haven og legede TARZAN
Jeg tror det blev til 8 trailerfulde, plus braende til et par maaneder.

Og saa vores vaerksted. Ikke noget smukt syn.Der var pludeslig blevet fri adgang langs hele gulvet, men..... helten og venner gik igang og saa saa det pludselig ( okay, tog lidt tid) saadan ud. Jeg var godt nok smadret i armene over at skovle sand. Og saa fik jeg ovenikoebet ogsa ny koekkentrappe. Herligt.

Saa I kan se at der har vaeret travlt, samtidigt med at grillen skulle holdes igang og venskaber plejes. Herligt.
D 11 august begyndte Ela i skole i Vaeggerloese. Det var SAGEN, saa nu vil hun kun til DK i august. Hun synes at danske skoleboern er ovenud heldige og at det er helt ferie at gaa der. Okay, hun brugte ogsaa 2 1/2 af sin ferie paa at gaa der, men joesses, om hun var sur da vi maatte koere tilbage igen??? Jeg tror det lige.

Og saa til lidt haandarbejde.  Boenne havde vaeret paa udveksling i Tyskland. Moderen i familien viste sig at vaere uldkunstner  der ogsaa selv farver sit garn og jeg var saa heldig at faa disse tre noegler. Laekre farver, utroligt bloedt og dejligt og fantastiskt at strikke med.
Tag et kik paa hendes side Filzwerkstatt Anne JansenFarverne kommer ikke til deres rette med mit apparat desvaerre.
Lidt bedre???

Ellers er det mere blevet til lidt syning. Fandt modellen til en "strygebraetstaske" til patchwork hvori jeg kan laegge et varmt strygejern, eller lunkent hrmmm.
Og saa have "strygebraettet" naar tasken er foldet ud. Jeg havde svaert ved at finde det soelvfarvede varmeisolerende stof, saa jeg koebte et billigt ekstrasaet til et strygebraet og klippede det op.
Denne lille taske var bare nysgerrighed. Det er en rejsetaske for hexagons med naalepude og plads til en week-ends arbejde med hexies. Kun sjov.


Jeg vaager mig stadigvaek sporadisk ( meget sporadisk) ind i haekleriets mystiske verden. Denne gang ville jeg stifte bekendtskab med hr og fru Froe.


Der hjemme opdagede jeg en ny maade at strikke sutsko paa som lige skulle afproeves. Geniale og saa nemme at lave.

og til sidst en "hals" som jeg fandt paa strikkesiden paa Facebook.
Den har jeg foreloebigt lavet to af, men de er allerede forsvundet som gaver.

Saa skal I slippe for mere i denne omgang. Skal have taget nogle billeder af garnkoeb hjemmefra og igangvaerende projekter, men  jeg giver jer lige tid til at fordoeje det her ( stort smil).

God blogsoendag derude.
Knus herfra.9 kommentarer:

 1. Kjære Lin
  Det er godt å se deg tilbake her inne igjen. Men jeg forstår du har vært meget opptatt de siste mnd i høst.
  Har dere planer om å flytte til Danmark i den nermeste fremtid, kanskje?
  Slike sutsko har jeg også strikket noen ganger. De er enkle og geniale, og kjempefine gaver.
  Så artig at verstsfamilien til din datter var ullkunstner. Det må da ha passet deg perfekt. Og så flott garn du fikk :)
  Det er så trist det som har skjedd i Paris. Jeg har vært mange ganger i Paris, siden min familie har bodd der. Og jeg elsker Paris.
  Nå må vi ikke bli redd for å dra dit, for vi skal ikke la dem lamme oss. Vi må fortsette som før.
  Takk for alle de hyggelige kommentarene du legger igjen inne hos meg.
  Varm klem

  SvarSlet
 2. He He , der har vi jo de tøfler/sutsko som jeg har gang i. En glimrende model at gå rundt i. Tak for inspiration, du har en fin blog.

  SvarSlet
 3. Dejligt med en lille gennemgang. Du har da fået noget fra hånden i år.

  SvarSlet
 4. Det er mange og lange køreture i har haft. Har I været i Middelaldercentret i Nykøbing.? Min yngste datter og jeg har tilbragt mange dejlige weekender og ferier på middelaldercentret som frivillige, indtil hun var omkring 18 år, og fik for travlt med andre ting.

  SvarSlet
 5. I har godt nok haft travlt! Det ser ud til at have været en dejlig tur til DK, selv om huset "lige" skulle fikses.
  Det der garn fra værtinde-mor i Tyskland ser virkelig skønt ud.....

  SvarSlet
 6. Hold nu fest, hvor får I lavet meget - holder I aldrig ferie?
  Sikke skønne frøer, de må da kunne få alle børn til at ønske at varme fødderne

  SvarSlet
 7. hej Lin, du har da vist haft rigeligt at se til :-) Hvorfor skal Ela gå i skole i DK ?

  knus
  Angelika

  SvarSlet
 8. Så skal jeg da love for, at der lige er sket noget med vores "franske forbindelse" - Lin du har jo knoklet hele sommeren ;-) Både med hus og omgivelser, men du har da også nået en del på håndarbejdsfronten. De der små frøfutter er aldeles nuttede :-)
  Du må da sørge for at få dine døtre på flere udvekslingsture - kan du ikke lave lidt spionarbejde først og sende dem afsted til garnnørder rundt omkring? ;-) Det ser i hvert fald lækkert ud dit nye garn :-)
  PS: Jeg skriver alt dette som om der ikke er sket noget i Paris, for det nytter ikke andet!

  SvarSlet
 9. Sikke en arbejdsom ferie I har haft! Men flot gulv i skuret! Så blev der også ryddet op og det er ikke altid det der står øverst på to-do-listen på en ferie. Er huset det som din mor havde eller er det et andet I har købt? Har I det alene?

  SvarSlet