onsdag den 20. september 2017

Klude

Saa er vi vel tilbage igen efter en sommer der stod i samme ugunstige tegn som foraaret, med den lille forandring at noget af det loeste sig.

Jeg maa sige at studievejlederne paa Aarhus universitet ikke har vaeret til den helt store hjaelp. 
Jeg skrev sidst at Boennes admission var blevt afvist, fordi at  " Naarh ja, det er rigtigt. Du har fransk studentereksamen. Du skulle have soegt i marts, men det glemte vi lige at sige. Proev igen paa de ledige pladser ellers maa du vente et aar. Sorry".
 Hun soegte saa paa de ledige pladser, og vi ringede for at spoerge om alle de papirer der skulle bruges var der. jojo fint nok.  
Vi tager saa til Dk, og 3 august for vi at vide at der mangler faktiskt papirer.  Jamen der sad vi jo koent i det 2200km fra alle papirer.  Vi fik det saa ordnet med en nabo hvorefter vi fra Aarhus faar spoergsmaalet " hvad med hendes danskeksamen?" Hendes hvad for een???? Jo, bevis paa at hun kan dansk paa gymnasieniveau.  Saadan een havde vi aldrig hoert tale om og vi havde trods alt vaeret i kontakt med dem siden rundt paaske.
Heldigvis arbejder der nogle fantastiske kompetente og hjaelpsomme mennesker paa VUC i Nykoebing ( hatten af for dem)  og de tog fat i problemerne og hjalp Boenne med at faa den delvise eksamen paa 4 dage, noget som ellers tager 3 uger. Hurra for dem.
Den blev dog kun delvis fordi Boenne ikke havde haft den litteraere del af pensum, men om Universitetet ville acceptere det, kunne de ikke garantere. Og saa kom en laaaang ventetid. 10 dage inden vi skulle tilbage til Frankrig kom det positive svar, og saa gjalt det bare om at rydde Ikea, og se at faa hende installeret.  Saa alt er godt som ender godt.Aarhus er en fantastisk by ( det lille jeg har set af den). Jeg blev saa glaedeligt overrasket. Havde regnet lidt med at, naarh ja, en storby er en storby, men nej. Der er stadig midt i storbyen en provinsbystemning som er helt speciel og som jeg faldt pladask for. Kanalen, smaa pladser, hyggelige gader, you name it, og det der samsurium af spaendende snackssteder nede ved havnen. ..... Laaaaaave it.
Den mest spoejse parkeringskaelder ever.  Flot byskulptur i loftet.
Lev dit Liv, med Liv i franske farver, det kan da kun vaere et tegn ( smil).
Og saa spiste vi de bedste muslinger.  Det er godt nok foerste gang jeg har spist " moules marinières" med floede i. Men godt smagte det.Sommeren har kun budt paa smaa ikke-taenke-projekter.  Det blev til denne sprutte og karklude, gaestehaandklaede og sovedyr. Alt i hjertegarns bomuld/bambus bortset fra det groenne som jeg fandt hos soestrene Grene i Aarhus.


Vel tilbage i Frankrig igen, tog jeg en uge ned for at passe paa morfar.  Lille Nike havde det ikke saa godt. Han plejer jo at surmule groft i ca en maaned naar vi forlader Danmark, men denne gang.....  
Naaede lige hjem til familien og 45 minutter senere  sagde han tak for sig. Min dejlige skoenne lille hund. Hvis et hundeparadis findes  har han aeresplads. Han naaede at blive rundt de 19, og vi havde stor glaede af ham i 11 naesten 1/2.

Billedet er fra den dag vi hentede ham hos dyrevaernet. 26 maj 2006

Hans sidste lille tur paa sit elskede dige.

Med den soergelige slutning vil jeg oenske jer alle en rigtig god uge.

10 kommentarer:

 1. Ihhh, du har fået lavet nogle fine ting. Klude kan man bare ikke få nok af og jeg er også vild med *ikke-tænke-projekter*

  SvarSlet
 2. Sikke en redelighed med Liv men godt at det løste sig!

  PS århusianerne vil være kede ag at du kalder den “kanalen”. Det er en å eller bare Åen når man er i Århus.

  Pss. I har fået Moules frites. Totalt yndlingslivret her i huset og som regel det jeg vælger hvis det er på menuen der hvor vi spiser. Og det er altid i en lage med fløde og urter, nogen gange Pernod!

  SvarSlet
 3. Åh pg så trist med jeres lille søde hund... afsted og få en ny!

  SvarSlet
 4. 19 år, - så har han gjort det godt, den lille hund.
  Men sikke da en tumult med Universitetet. Hvad endte hun så med at komme ind på? Aarhus er en skøn by, - det er dejligt, du også synes det. Her er godt at bo.

  SvarSlet
 5. Puha. Sikke da en omgang med universitetet!
  Godt at det hele løste sig til sidst :-)
  Næste gang du kommer til Aarhus, må du kigge forbi min lille butik :-)
  Trist med jeres hund. Men jeg er sikker på den har haft en fantastisk hundeliv hos jer.

  SvarSlet
 6. Sikke en omgang modvind. Godt at det lykkedes at få Liv installeret i Aaarhus :-)

  kh
  Angelika
  PS: hvorfor kalder I hende Bønne når hun har så fint et navn ?

  SvarSlet
 7. Puha, Sikke en omgang. Altid svært at sige farvel, også til de pelsede familiemedlemmer. Skønne ting du har hæklet :) Og tillykke med, at alt fadt på plads i Århus trods et langtrukkent cirkus.

  SvarSlet
 8. Åh Lin - det gør mig virkelig, virkelig ondt, det er bare så svært at miste de dejlige kæledyr. Men jeg er sikker på han har haft det skønneste liv hos jer :-) Det var ærgerligt i skulle igennem alle de praktikaliteter, det er så irriterende, når man ikke kan få alting at vide på en gang, så man kan handle derefter, men godt det lykkedes at få det hele på plads tilsidst :-) Århus er en super dejlig by, kun overgået af Aalborg ;-)

  SvarSlet
 9. Jamen - det er så hårdt at miste en hund! Sikke mange år I har haft hinanden....
  Tillykke med, at alting løste sig for din datter. Dejligt, at hun kunne få så god hjælp til at få alle papirer i hus!

  SvarSlet
 10. description replica bags dubai see post replica bags near me find more replica bags blog

  SvarSlet