tirsdag den 9. august 2011

Feriestrikkeri.

Endelig er "Lange skygger" fra AD blevet monteret. Jeg havde taget den med hjem til Dk for at bede min garnpusher ( som ogsaa er min dejlige genbo) om en smart teknik til montering, og det fik jeg sandelig ogsaa. Jeg har altid monteret som min mor har laert mig, og det gav en tyk generende soem. Det er der ikke mere. Tak Anne-Lise.
Og saa er det det igen med farven og photo. Min model hedder mere solstraale end lange skygger. Farven er mere saadan her:

(Ih, det fjollede smil. Jeg glaeder mig til at faa tandboejlen af (hvornaar???????suk) saa min mund kan begynde at se normal ud igen.)
Resterne  blev til AD's Spindelvaev, meeeen den sidste firkant er ikke hel da jeg loeb toer for garn. Typisk ikk???

Garnet er "Superwash" fra Bouton D'Or. 100% ikke kradsende uld og meget laekkert at sidde med. Det garn skal jeg bruge igen.

Og saa fik jeg endelig lavet et "Shetland Triangle Shawl" fra bogen "Wrap Style". Det havde jeg kredset om i et stykke tid. Jeg havde set saa mange dejlige eksemplarer hos Lise, saa nu skulle det vaere. Det er dog ikke et eksemplar jeg kommer til at bruge, da jeg kun havde det forfaerdelige islandske kradsgarn ( I kan hoere vi er venner ikk) ved haanden, saa det maa strikkes igen.
Det var ogsaa foerste gang jeg skulle proeve at blokke et sjal, og det gik da egentlig meget godt.
Jeg spaendte det ud paa gaestesengen i legehuset. Den skulle vi jo ikke bruge alligevel, saa den kunne godt blive vaad hehe.

Og saa fik jeg endelig strikket et Hedebindesjal til Hilda. Det skulle jo vaere faerdigt saa hun kunne faa det mens vi var hjemme, og det blev da ogsaa naesten faerdig i bilen paa vej hjemad.
Det er strikke i filcolana peruvian highland wool maaske lige tykt nok, men dejligt og ikke kradsende. (Lyder det ikke som lidt kradse-trauma fra barndommen hehe) og den lavendel lilla farve er utrolig flot (synes jeg).


Hedebindesjaler er saa praktiske, for de bindes paa ryggen og saa har man haenderne fri, og slipper for den "sjalsstump" der altid liiiiige falder ned foran det man staar og kigger paa, eller falder ned i hvad ved jeg.


I ferien fik jeg endelig taget mig sammen til at proeve den ny sokketeknik med at strikke et par paa to rundpinde fra bogen "Knitting more circles around socks" af Antje Gillingham.

Det er altsaa noget man maa vaenne sig til. Foreloebigt gaar det utrooooligt langsomt og jeg tror altsaa der maa flere par til inden jeg mestrer teknikken. Een smart lille ting der hjaelper mig er: to laengder paa rundpindene, fint fint, meen vaelg to forskellige farver rundpind ( jeg tog en blank og en mat), saa karter man lidt mindre rundt i det.


Her sidder jeg og strikker paa  Drops jakke nr 109-8. Den er blevet "faerdig", eller det vil sige jeg mangler at vaelge knapper ( hundesvaert) og saa liiiige finde ud af om den skal have lommer eller ej.
Jeg har strikket den i Lana Grossa Rainbow Vario.  Farvespillet er utroligt flot, meeen garnet passede ikke helt til opskriften og jeg synes det er blevet lidt for "loest". Den viser jeg naar jeg har besluttet mig i mine mange dilemmaer hehe.

Paa pindene nu er Syren fra AD. i Merci fra Filcolana. 50% bomuld og 50% uld. Ikke kradsende ( meget vigtigt) laekkert bloedt og en fornoejelse at strikke i. Et hitgarn til hvad jeg allerede ved blivet en hit-model.

Jeg benyttede mig af Garnlagerets sommertilbud om gratis fragt, saa denne herlige pakke laa og ventede paa mig.


 Der er  Ren brun hoer, blaa og graa Hoejlands lammeuld og Braendt brun Hoer/bomuld.
Det glaeder jeg mig til at gaa igang med. Det graa skal blive til AD's Frost til helten og saa var det jeg ville spoerge jer: Ville den rene hoer kunne bruges til Karen Noes Klokkeblomst som var i Hendes verden???  Jeg har nemlig aldrig strikket i ren hoer foer.
Noeglerne er "Alpaca Silk" fra  hjertegarn.De skal blive til en norsk mariustroeje og saa er der fire noegler bomulds til naar jeg engang faar taget mig sammen til at laere at haekle.

Rigtig god tirsdag til alle derude, og hoer, hvad siger I saa: to indlaeg indenfor 3 dage, jeg overgaar mig selv hihi.

16 kommentarer:

 1. Hold da op hvor har du været flittig og tusind tak for syposen:-)

  SvarSlet
 2. Hold da op alt det du har nået i ferien, er helt vild med farven på Lange skygger og Spindelvæv, smuk farve. Og dine sjaler er flotte, kan se du ikke mangler garn den første uges tid, længere varer det vel ikke inden du har brugt det...:o)

  SvarSlet
 3. Hold da helt op hvor har du strikket meget i din ferie. To smukke sjaler og en fantastisk fin trøje:-) Jeg er også sart med uld, der kradser, så jeg kan godt følge dig:-) Sikken en masse dejligt garn du har hamstret:-)

  SvarSlet
 4. Man mister jo helt pusten Lin med alt det skønne strik du har fået fremstillet i sommer.

  Shetland Triangle Shawl og hedebindersjal er vel nok smukke ihh altså !!

  Lange skygger er også utrolig lækker ( er den så gul eller grøn ) jeg har nemlig begge variationer på skærmen....:-))

  Dejlig garnpakke - ren hør bliver jo tit lidt stor og løs i det ved brug...jeg tror nok hvis det var mig at jeg ville strikke en bomuldstråd med....

  kh Jane

  SvarSlet
 5. Som altid er der fuld fart på pindene hos dig. Det er dejlige sjaler, du har lavet og skønt garn, du skal i gang med - hækleriet skal du såmænd nok få styr på

  SvarSlet
 6. Det er da helt utroligt, så produktiv du er! Meget imponerende, og vildt flotte ting.

  SvarSlet
 7. Ja, så kan jeg jo bedre forstå, vi ikke har hørt noget til dig, for du har jo strikket! Hold da op en produktion, du kan vise frem :-)

  Hvor er den flot din Lange-skygger-med-solskin med og uden tandbøjle og dine sjaler er da ganske enkelt smukke - husk nu, at du bare skal have noget andet på kroppen indenunder det islandske - så sku´ det da nok gå an :-)

  Og der er meget mere på vej, kan jeg se på kassen med garn - herligt at ha´ noget at se frem til :-)

  SvarSlet
 8. Sikke flittig du har været, skønne skønne ting du har kreeret:-)

  SvarSlet
 9. Så lekkert sjal du har strikket. jeg har også det heftet med oppskriften i, og har planer om å strikke det en gang.....men jeg har så mye på gang nettopp nå.
  Et langt innlegg med mange fine bilder. Og alt det garn!!!! Den Norske Marius-genseren er veldig populær i Norge også, for tiden. Jeg husker noen av mine klassevenner hadde den da vi gikk på barneskolen.

  SvarSlet
 10. Hold da op - Lin. Alt det du pludselig kan vise frem. Pindene må sandelig have glødet. Det er skønne smukke ting du har lavet. Trøje, halstørklæde og sjaler.

  På et eller andet tidspunkt skal jeg altså også lave Trianglen - det er et meget, meget smuk sjal du har lavet.

  SvarSlet
 11. Din solstråle er blevet superflot - ikke noget med skygge der :-)

  Sjalerne er meget fine!

  Den nyindkøbte kasse med garn ser meget lokkende ud - håber du finder gode, egnede projekter til de flotte farver.

  SvarSlet
 12. Hold da op hvor flittig du har været, men vejret i DK var ikke til meget andet end at strikke og sy. jeg kan rigtig godt lide trøjen med lynlås(?)

  SvarSlet
 13. Så mye fint du har laget:) Kjempefin farge på jakken og skjerfet:)

  SvarSlet
 14. Tak skæbne for alt det du får strikket i denne sommertid. Jeg er vild med din trøje, godt at det lykkes dig, at få den færdig.

  SvarSlet
 15. der er da helt vildt så meget du har nået, godt du havde ferie :0)

  SvarSlet