tirsdag den 15. juni 2010

Saa har der vaeret lidt stille her paa blogmatriklen, men vi er her endnu. Afrejsen hjem er foerst om 14 dage og vi glaeder os som unger til jul./
Ca a été un peu calm sur ce blog dernièrement, mais on est toujours là. Le grand départ n'est que dans 14 jours, mais on a hâte d'y être.

 Lidt rejsen rundt har vi da foretaget. Forrige week-end var vi til konfirmation hos en, ja, hernede siger de faetter, men det er saa langt ude paa stamtavlen at familiens gener, arv og tarv forlaengst er forsvundet. Naa, men det er da meget praktiskt bare at sige faetter./

On a quand même effectue un petit voyage. Le week-end dernièer nous étions convié à la communion d'un cousin./

  Vi kom fint afsted, godt nok med en lille klump i maven, for jeg skulle have "fint toej" paa, hoeje haele og neglelak,  og det er altsaa noget som jeg ikke duer til. (Jeg foeler mig klaedt ud fnis)
Men....det blev til en af de der "skuffelser der ikke gik i opfyldelse" som jeg holder saa meget af. Vi var da godt nok fine i kirken ( hvor der var overfyldt, saa vi stak af til den naermeste café schhhhh)/

On est bien parti mais avec des "papillons dans le ventre", car je devais "m'habiller" joliment; tallons, robe, vernis à ongles etc etc et ce n'est pas du tout moi, car je me sens deguisé hihi. Mais c'est devenu une de ces "deceptions qui ne se réalise pas" ( drôle d'expression non??? ) et que j'adooooore. On était "déguise" dans l'église (qui etait bondé donc on s'est trouvé au café en face schhhh)


 og saa bagefter fik folk det afslappende toej paa for at staa foran grillen og hoppe i poolen YES. Alt i alt en dejlig week-end!/

Et après tout le monde s'est changé relax pour le garden- party, barbecue et piscine YES. Donc un super week-end à refaire!/

Jeg ville have haft strikket kjolen faerdig til den "store dag"( den fra Bergère de France billede til venstre ( jaja, det er ikke mig der er paa)) men jeg er blevet ret uvenner med opskriften som ifoelge mig er fuld af fejl, saa nu har jeg regnet om saa mange gange at den er blevet smidt (kylet) hen i et hjoerne, og saa kan den ligge der til nysgerrigheden faar overtaget./

J'aurais voulu terminer la robe de bergère de France pour la mettre ce jour là (photo à gauche, non ce n'est pas moi dessus hrmmm) mais je suis en conflit avec le model, qui selon moi est remplie d'erreurs. J'ai recalculé tellement de fois que la robe a terminé sa chute dans un coin du salon en attendant que la curiosité reprend le dessus.


 
Fredag var jeg til dansk pigefrokost med Edda og Inge ( to danske(selvfoelgelig) piger som bor hernede en lille times koersel fra mig. Skoen frokost med masser af latter og laven verden om.  ( desvaerre er billederne roeget sig en tur oev). Vi moedes ikke sa tit, men det dejlige ved de piger er, at vi holder ved; ikke fordi vi er danske ( som saa mange andre udenlandsdanskere goer) men fordi vi holder af hinandens selskab./


 
Vendredi  j'avais rendez-vous avec deux copines danoises pour un dejeuner. On ne se voit pas souvent comme elles habitent à une heure de chez moi, mais quand on est ensemble on refait le monde et on rigole. (Les photos ont subient la touche suppr par erreur).


 
Lidt strik er det da blevet til. Mit topstykke fra geilsk er endelig blevet faerdigt. Men den lever ikke op til forventningerne. Bebiane havde godt nok fortalt mig at Geilsk, hos hende, havde en lille tendens til at vokse paa pindene, og det har hun da saa sandelig ret i. Jeg ligner en saek kartofler, saa derfor bliver det billede uden model hehe. Men jeg giver ikke op og gaar igang med en anden paa et tidspunkt (staedige trold hehe), maaske i et andet garn. Det var ellers laekkert at strikke med, og holdt laarene varme i denne kolde tid. Jeg kunne maaske give den en tur i maskinen??? Toer jeg det????? Hjaelp!/


 
J'ai quand même tricoté un peu. Mon Topstykke de chez Geilsk est terminé, mais je suis un peu deçue. Bebiane m'avait bien prevenu que ce model avait tendens à grandir sur les aiguilles, et elle avait drôlement raison. Je resemble à un sac de patates dedans donc photo sans mannequin hehe. Je ne me déclare pas vaincue et recommencerai dans une autre laine un autre jour hehe. Dommage car la laine était très très agréable et ça tenait bien chaud par ce temps d'hiver brrrrrr.


 
Jeg har dog flere ting paa pindene. En vesper af Heidi Kirrmaier ( Ravelry) og Rundstykke fra Geilsk.
En veninde bestilte en buttercup i orange saa denne her (et stort flop) er foreloebigt blevet til disse:Og saa vil jeg lige sige et stort tak til Jane som har vaeret saa soed at vaelge mig til en ekstragevinst i hendes giwe away med en samling komplimenter som fik de roerte taarer frem. Tusinde tak Jane, det er noget der faar selvtilliden til at eksplodere.

God uge til alle jer derude.J'ai quand même plusieurs projets sur les aiguilles. Un Vesper de Heidi Kirrmaier et un Rundstykke de Geilsk. Une copine m'a demandé un Buttercup en orange, alors ce pull qui était un flop total s'est provisoirement transformé en quelques pelottes.
Bonne semaine à vous tous.


12 kommentarer:

 1. Jamen du keder dig da ikke, sikke meget du har gang i. Jeg tænker vi er mange der ser frem til ferien, jeg kender ihvertifald en ung mand her i huset, der tæller dage til skolernes sommerferie. Din Topstykke ser flot ud på bøjlen, jeg håber du finder en løsning på problemet, for den er godt nok flot i grøn.

  SvarSlet
 2. De komplimenter er velforjente :-)

  Jeg skal da love for, du har gang i lidt af hvert - kjolen er jo et pragteksemplar, så mon ikke du bliver nysgerrig efter at finde ud af, hvad pokker der gik galt - stædigheden kunne jo også tage over på den, for den må da kunne strikkes ;-) Jeg kan i hvert fald godt forstå, du er faldet for den :-)
  Ærgerligt med dit topstykke, jeg håber, du finder en måde at reducere den på :-) Buttercup kan vist ikke blive skønnere end i sådan en smøragtig orange, så din veninde er en heldig kartoffel :-) God fornøjelse med det hele :-)

  SvarSlet
 3. Jeg satser på, vi får et billede af Rundstykke med Lin i, når det er færdigt - jeg har luret på den opskrift flere gange, men jeg synes ikke, man har set ret mange færdige udgaver med rigtige mennesker i rundt omkring på bloggene.

  Hvis du har adgang til en tørretumbler, kan du evt. prøve at tumble Topstykket stille og roligt - noget med at kigge til den med max. 5 minutters interval - og gøre den lidt "tættere" på den måde.

  KH Tina

  SvarSlet
 4. Put din Topstykke i tørretumbleren, den bliver bare såååå lækker af det, og så får den den rigtige størrelse. Det gjorde min i allefald, og jeg har bare været så glad for min, at jeg i hvert fald skal have én i bomuld / uld kvaliteten (også Geilsk).

  SvarSlet
 5. ned i toerretumbleren med den :-) den bliver kun bedre af det, og det ville da vaere synd hvis den kun kom til at ligge i skabet.

  SvarSlet
 6. Jeg er da også liiige en anelse imponeret over din energi - så meget du når. Jeg glæder mig til at se kjolen når du får koderne knækket ;-)

  SvarSlet
 7. Hold da op så mange ting du får fremstillet - jeg ville også forsigtig prøve mig frem med Topstykket i tørretumbleren...den er virkelig skøn i den grønne farve :)

  MHT det anden kjole....den kan du da ikke smide i skammekrogen, op på hesten igen - eller hvad det nu hedder, den skal da strikkes !!!!
  Flot farve din veninde har valgt til Buttercup...og heldigt for hende hun har sådan en god veninde der vil strikke den :0)

  Selv tak.
  Hvert et ord jeg har skrevet er sandt...så nyd du det bare :)
  Jeg har været på posthuset i dag - håber så bare de skynder sig.

  SvarSlet
 8. Hej Lin.
  Du må jo sige til, hvis der er noget, jeg kan hjælpe med med den opskrift :)
  Held og lykke med Topstykke - jeg håber, du finder en løsning.
  Det lyder spændende med dine projekter - jeg glæder mig til at se Rundstykke, den anden kender jeg ikke.
  Hvad er nu det, du skriver om Buttercup?!? Er den et flop? Den ser da flot ud på billedet.
  Jeg glæder mig til at følge projekterne.
  Knus Louise

  SvarSlet
 9. Les patrons ne tombent pas toujours bien, nous n'avons sans doute pas la taille mannequin!
  Moi je reprend souvent aux épaules et les pinces...
  Bon tricot,
  bizzz
  Ccéile

  SvarSlet
 10. de jolies choses en préparation !

  SvarSlet
 11. Sikke dog en masse du har gang i. Ærgeligt både med kjolen og den gule trøje. Den gule farve er så flot!!! (til en der bliver brun...)

  Jeg har strikket Geilsk topstykke til Lise, og de har været sucesser.... Har ikke bemærket, at de er vokset, men nr. 2 til Lise blev lidt stor og fik en lidt lun vask og passer nu.

  Åh - swimmingpool - jeg vil til Kreta igen!

  SvarSlet
 12. Hold da op - en lækker farve! Den er da blevet ganske nydelig - hyggelig blog du har, dejligt at følge med :)

  SvarSlet